September 2021| 2022: het jaar van doen!

In 2022 bestaan zowel de railsector nieuwe stijl, als Railforum 30 jaar. Al die jaren zijn binnen onze vereniging duizenden mensen actief die waarde hechten aan het maatschappelijk belang van railvervoer. Binnen Railforum ontmoeten zij elkaar, leggen zij nieuwe verbindingen op inhoud en contacten en inspireren zij elkaar tot het verder verbeteren van het openbaar vervoer, in het bijzonder railvervoer, als ruggengraat daarvan.

De afgelopen jaren hebben we, mede op voortouw van de Moreelse Tafel, gezamenlijk ambitieuze visies uitgewerkt, vastgelegd in onder andere Toekomstbeeld OV, Marktvisie spoorgoederenvervoer en de Actieagenda Trein en Luchtvaart. Om de woningbouwopgave te faciliteren en om de klimaatdoelstellingen te halen zijn al die concrete investeringen en acties nu keihard nodig.

“Railforum 2022, jaar van doorpakkers!”

Railforum bestaat in 2022 dus 30 jaar en dat willen we graag vieren. Maar dan wel door het realiseren van concrete verbeteringen in het Nederlandse railvervoer. Er liggen meer dan genoeg voorstellen, projecten en innovaties klaar op bureaus, in lades en op planken. Het gaat er nu om of er mensen zijn die willen doorpakken en dat samen willen realiseren. De railsector bestaat in de huidige vorm 30 jaar, we hebben al veel bereikt en hoeven nu alleen nog maar even door te pakken!

Dus heb je ook weer hernieuwde energie na deze zomer en wil je het railvervoer in Nederland verder verbeteren? Meld je dan aan voor onze kenniskringen of bijeenkomsten. We zien je graag!

Corina de Jongh
dejongh@railforum.nl

 

Foto: Peter Dane Photography