November 2018 | Never a dull moment

Innotrots

Het was mijn eerste keer.
En ja, ik was verbaasd over de enorme grootte van deze beurs. En wat een diversiteit, er waren ruim 3000 standhouders uit ruim 60 landen. Ik zag hele mooie treinen en metro’s, een stand met maar één klemsoort en veel jonge startups. Ik zag staal en software, macro en microtechniek. Ik keek op 18 en 19 september mijn ogen uit en ben onder de indruk van wat er in de wereldwijde railwereld mogelijk is.

Trots ben ik ook! Op al onze leden die een zichtbaar plekje innamen op deze InnoTrans. Verderop in dit blad staan enkele foto’s. De Nederlandse railsector heeft in het buitenland een uitstekende reputatie, en gelukkig straalt dat ook af op onze bedrijven. Er stonden leden met hun, vaak buitenlandse, moederorganisatie. Ook zag ik Nederlandse ondernemingen waar men met veel enthousiasme over hun producten en diensten vertelden aan enkele van de meer dan 160.000 bezoekers. Ook tijdens de door DSP aangeboden Railforum netwerkborrel voelde ik hoe sterk en innovatief de Nederlandse railindustrie is.

“Ik voelde hoe sterk en innovatief de Nederlandse railindustrie is!”

Op 4 oktober bezocht ik de tweejaarlijkse Innovatie Expo, voorheen Innovatie Estafette genaamd. Ook op deze, door de Rijksoverheid georganiseerde beurs, is onze railsector steeds sterker vertegenwoordigd. De stand ‘Pro-future, innovate with us’, van ProRail en enkele leveranciers blonk uit in gezamenlijke ambities op innovaties en duurzaamheid.

Ik kijk nu al uit naar de volgende beurs. De RailTech op 26 tot en met 28 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik hoop jullie daar weer allemaal te zien stralen!

Corina de Jongh
dejongh@railforum.nl