Maart 2021 | Rail connects

Op 29 maart is de officiële start van het Europees jaar van het spoor, met als hoofdthema ‘rail connects’.  Daarnaast trapt Railforum de campagne “Nederland spoort, zet alle seinen op groen!” af.

Tijdens onze laatste ledenvergadering lanceerde Diederik Samson, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans, de bovenstaande slogan. “Europa wil dat voor 2030 korte afstand reizen klimaatneutraal zijn, dit is een gouden kans voor het spoor”, aldus Samson. “We zullen de komende jaren een enorme verschuiving gaan zien. Van vliegverkeer naar trein en van vrachtwagen naar trein. Het spoor gaat een prachtige tijd tegemoet, we kunnen dus geen dag stilzitten.”

En natuurlijk zitten onze leden niet stil, ook dit jaar niet!

Onder de Railforum vlag bieden leden elkaar veel leerzame en inspirerende ontmoetingen om het openbaar vervoer en spoorvervoer verder te verbeteren. We zijn al een duurzame, groene modaliteit met de ambitie om binnen enkele jaren emissievrij te zijn. De maatschappelijke opgaven om meer woningen te bouwen en steden op duurzame wijze te verdichten vragen daarom ook een grotere rol voor (railgebonden) openbaar vervoer. Ook het verbinden van Europese steden en mainports vraagt om het verder verbeteren van het Europese railnetwerk. Met een pro-actieve houding richting de diverse herstelfondsen kan de railsector ook bijdragen aan een economisch herstel en mooie, uitdagende banen voor de jonge generaties.

Het programma voor 2021, voor zover al bekend, vind je op de website. Laat het ons vooral weten als je hierin een actieve rol wil spelen.

Corina de Jongh,
dejongh@railforum.nl