Juni 2017 | De kracht van Rail(forum)

De kracht van de rail

Haar opgewekte ‘goedemorgen’ vrolijkte alle medereizigers direct op. Deze conductrice straalde zoveel positieve energie uit dat zelfs de slapende forens naast mij glimlachte. Door haar positieve uitstraling dacht ik direct aan de workshop ‘de kracht van Ki’ die ik onlangs volgde. Verbazingwekkend hoe eenvoudige je in je eigen kracht kunt komen. Toch wel handig in deze tijd, waarin de verleiding groot is om jezelf onder druk, spanning en stress te zetten.

“Gefocust, maar met een open, zachte blik.”

Deze stress laat mensen verkrampen en zich afsluiten, meestal achter een voelbare, hoge muur.  Tijdens de workshop leer je juist ontspannen te blijven. Wel alert, maar niet verkrampt. Wel gefocust, maar met een open, zachte blik naar de wereld om je heen.

Zou deze aanpak ook werken voor onze railsector? Ook deze sector staat immers onder druk door grote uitdagingen. Kunnen wij met een ontspannen, alerte en open blik al deze uitdagingen aangaan? Natuurlijk! Wij hebben immers een zeer sterke eigen kracht. We leveren comfortabel collectief vervoer voor miljoenen mensen. We doen dit op een duurzame, efficiënte en veilige manier en dragen zo bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van Nederland.

Ik hoop de conducteur van vanmorgen nog vaak te ontmoeten. Met een gastvrije, open en positieve houding laat zij reizigers zich welkom voelen. Zij maakt de wereld daardoor een beetje mooier. En laat dat nou de kracht zijn van rail!

Corina de Jongh, directeur
dejongh@railforum.nl