Smart & Safe

In de railsector kunnen we de mogelijkheden die de digitalisering ons biedt nog beter benutten. Zowel bij bedrijfsprocessen als in de dienstverlening zijn unieke kansen tot kostenreductie, kwaliteitsverbetering en verduurzaming. Dit vraagt echter wel om betere (keten)samenwerking en delen van data. Bovendien is een goede cybersecurity relevanter dan ooit. Ook hierbij is een goede samenwerking en delen van kennis en data essentieel. Welke kansen bieden digitale ontwikkelingen zoals Operational Technology, Digital Twins, Internet of Things en Artiffical Intelligence? In de activiteiten die Railforum rondom dit thema organiseert, zoeken we naar het antwoord op deze vragen. Daarnaast zetten we in op het verbinden van ITers met niet IT-ers en andersom.

Materieelonderhoud is een ander belangrijk onderwerp binnen het thema Smart & Safe. Door slim en voorspelbaar onderhoud kunnen kostbare grondstoffen beter benut worden, wat bijdraagt aan verduurzaming. Personeelstekorten zijn een uitdaging voor iedere branche. Railforum wil aandacht genereren voor digitalisering en innovaties en benadrukken hoe uitdagend werken in de railbranche is, mede hierdoor. Dit komt in ieder geval terug bij de Raildagen in september.

      

Binnen dit thema focust Railforum zich op:

  • Cybersecurity; concretiseren beleid binnen de railsector.
  • Materieelonderhoud; inzet op circulariteit en duurzaamheid. Digitalisering en professionalisering vormen hiervoor de basis.
  • Slimmer werken bij minder personeel; gebruik digitalisering en innovaties om personeelstekorten tegen te gaan.

Wil je je meedenken en vooral meedoen? Stuur een e-mail naar info@railforum.nl via onderstaande knop.

 

Tip | Klik hier voor Kenniskring Materieelonderhoud

 

Foto: Thales