Samenspel

Samenwerking in de railsector is één van de belangrijkste pijlers waarom Railforum in 1992 is opgericht. Dit thema staat nog steeds hoog op de agenda en vormt de rode draad bij alle activiteiten van Railforum. De lessen die we in 2022 leerden uit de diverse opstellingen binnen systemisch werken, hebben ons laten zien dat we meer ‘trots en vertrouwen’ willen uitdragen. De railsector barst van de enthousiaste en kundige mensen. Bovendien vormen technologie en innovaties onmisbare schakels om de railsector te verbeteren en interessant te maken voor de buitenwereld. Dit kan bijdragen aan de personeelskosten wanneer we dit positief promoten en inzetten. Hiervoor willen we vanaf 2023 ook nationale Raildagen organiseren.

Tegelijkertijd kunnen we laten zien hoe de spoorwereld werkt en vol zit met (complexe) processen en technieken waarbij mens en machine samenkomen. Inzicht in elkaars situatie draagt bij aan een betere samenwerking binnen de railsector. De Kenniskring Systeemintegratie levert hier een bijdrage aan. Het verbinden van mensen en organisaties in een ecosysteem binnen (en buiten) de railsector laten we in 2023 door de consultants van Railforum onderzoeken.

Daarnaast is samenspel van groot belang om tot nieuwe innovaties te komen. Hier is het goed om een koppeling met andere thema`s te maken en samenwerking te zoeken met relevante (Europese) partners.

Binnen dit thema focust Railforum zich op:

  • Uitstralen van ‘trots en vertrouwen’ van de railsector. Combineren van enthousiasme, kunde, techniek en innovaties.
  • Verbeteren van randvoorwaarden voor samenspel.
  • Versnellen van innovaties en sturing geven aan Europese normen.

Wil je je meedenken en vooral meedoen? Stuur een e-mail naar info@railforum.nl via onderstaande knop.

 

Tip | Klik hier voor Kenniskring Systeemintegratie

 

Foto: Kevin Verkruijssen