Voith Turbo

Voith Turbo maakt onderdeel uit van het Duitse Voith. De onderneming is opgericht in 1867 en heeft zijn hoofdzetel in Heidenheim a/d Brenz. Wereldwijd heeft Voith circa 20.000 werknemers in dienst. De onderneming kent 4 divisies, te weten Voith Paper, Voith Hydro, Voith Turbo en Voith Digital Solutions.

Voith Paper is producent van papiermachines, Voith Hydro van turbinewielen voor waterkrachtcentrales en Voith Digital Solutions richt zich als digitale dienstverlener actief op de industrialisatie 4.0.

Voith Turbo heeft zich gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige aandrijfcomponenten voor industriële en mobiele toepassingen.  Daartoe is Voith Turbo opgesplitst in 2 divisies, te weten Industry en Mobility.

Binnen Mobility produceert de railgroep componenten voor railvoertuigen. Voorbeelden van Voith railcomponenten zijn Schaku (Scharfenberg) automatische koppelingen, koelsystemen, elektrische aandrijvingen, wielastandwielkasten, hydrodynamische, hydromechanische transmissies en Voith Powerpacks.

Ook op servicegebied beschikt Voith over specifieke kennis die van toegevoegde waarde is voor haar klanten. Voith kan complete aandrijflijnen moderniseren, complete locomotieven reviseren dan wel moderniseren.

In Nederland wordt Voith Turbo vertegenwoordigd door dochteronderneming Voith Turbo B.V. in Twello.

Website
Uniek samenspel van partijen die actief zijn in de railsector
Gerard Klein Nulent, Managing Director