Sweco Nederland

Infrastructuur en mobiliteit zijn onmisbaar voor een gezonde economie en verruimen de persoonlijke vrijheid. Onze experts hebben alles in huis wat nodig is om infrastructurele- en vervoerssystemen te ontwerpen die het dagelijks leven van mensen makkelijker te maken. Van wegen en spoorwegen tot en met tunnels, metro’s, bruggen en vervoerscentra, we verbeteren de toegankelijkheid van onze leefomgeving.

Vervoer per spoor is een milieuvriendelijk alternatief voor vervoer over de weg. Het gebruik ervan neemt dan ook sterk toe. Uitbreiding en aanpassing van spoorwegennet en stationsfaciliteiten is daarom hard nodig. Onze experts dragen bij aan een duurzame verbetering van de railinfrastructuur. We adviseren, ontwerpen en begeleiden nieuwbouwtrajecten en aanpassing van railgerelateerde transfers en infrastructuur.

Onze expertise:

  • Stations en stationsomgeving
  • Baan- en spoorbouw
  • Kunstwerken
  • Treinbeveiliging
  • Ondergrondse infrastructuur

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Met 14.500 medewerkers in Europa, bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld. Sweco is Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau.

Website
Heavy rail verbindt de steden van de toekomst met elkaar en trams en metro’s zorgen voor vervoer binnen die steden en metropoolregio’s. Wij hebben erkende expertise in huis om onze klanten daarmee te helpen en bij te dragen aan het realiseren van mooie projecten
Sander Boekee, Afdelingshoofd Rail