Ricardo Rail

Ricardo Rail in Utrecht is een bedrijf die wereldwijd zo’n 700 professionals in dienst hebben binnen de rail waarvan er zo’n 200 in Nederland gevestigd zijn.

Onze kennisgebieden omvatten de aanschaf, instandhouding, prestatieverbetering en functionele veiligheid van treinen, trams, metro’s en railinfrastructuur.

Met onze uitgebreide kennis en know-how van de meest kritische en complexe technologieën in de industrie, bieden wij onze klanten – vervoerders, fabrikanten, onderhoudsbedrijven, infrastructuurbeheerders, investeerders en toezichthouders – gespecialiseerde technische ondersteuning. Wij helpen onze klanten om risico’s te managen, kosten te reduceren en prestaties te verbeteren.

In onze dienstenportefeuille staan technisch advies en onafhankelijke beoordelingen centraal. Als onderdeel van de Ricardo-groep bieden we klanten ook directe toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van engineering en design, waaronder technologie die de engineers van Ricardo al meer dan honderd jaar succesvol hebben geïntroduceerd in de markten van high performance vehicles, openbaar vervoer en duurzame energie.

Website
Een initiatiefrijke organisatie die een belangrijke taak vervult in het actief bijeenbrengen van de railbranche
- Anton van Himbergen, Innovatiemanager / Advisor