Railcenter

Railcenter laat de spoortraditie van de Wagenwerkplaats in Amersfoort voortleven. Dit terrein dat bijna 100 jaar lang dienst deed als industrieel spoorcomplex vormt nu wederom een bruisende plek waar (toekomstige) spoorprofessionals samen komen. Bij Railcenter enthousiasmeren en inspireren zij elkaar over de vooruitgang, de verbinding en de verwondering die het Nederlandse spoor biedt en brengt.

Railcenter staat voor het versterken van vakmanschap. Vakmensen máken de railsector. Zonder hen rijdt geen trein, tram of metro. Zij kunnen hun werk alleen doen als hun competenties up-to-date blijven en ze zich voortdurend blijven ontwikkelen. Daar maakt Railcenter zich hard voor: hun vakmanschap is onze zorg.

Voor het testen en simuleren van nieuwe technologieën en ontdekkingen biedt Railcenter state of the art faciliteiten aan.

De prestaties en innovaties van het Nederlandse spoor behoren tot de wereldtop. Maar soms lijkt dat het best bewaarde geheim van het land. Railcenter biedt een podium, een etalage waar bedrijven uit de railsector kunnen laten zien wat ze waard zijn en waar ze voor staan. Voor nu en in de toekomst.

Samen voor het spoor.

Website
Railforum en Railcenter werken samen aan het vakmanschap in de sector
Henk van Oostveen, Directeur