NVBS

De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en tram-belangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal maandelijks interessante presentaties door boeiende sprekers.

Elke maand verschijnt het fraai geïllustreerde blad ‘Op de Rails’. De website geeft niet alleen actuele informatie over de activiteiten van de vereniging, maar bevat ook een Beeldbank met meer dan 100.000 railfoto’s die in binnen- en buitenland hoog scoort. Regelmatig worden excursies en buitenlandse reizen georganiseerd.

De NVBS Winkel heeft een groot en actueel assortiment boeken en dvd’s over railverkeer, waaronder een unieke tweedehandsafdeling. Wie boeken en documentatie zoekt, kan terecht bij de NVBS Bibliotheek en de enorme collecties foto’s en documenten waarin heden en verleden van het spoor in Nederland worden beschreven.

De winkel, de bibliotheek en de documentatiecentra zijn gevestigd in “NVBS Centraal”, een gezellige ontmoetingsplaats voor spoor-hobbyisten in het stationsgebouw van Amersfoort, met uitzicht op het spoor. Je bent van harte welkom!

Website
Onze leden zijn soms wandelende encyclopedieën, de NVBS bundelt unieke railkennis
Adriaan Pothuizen, Voorzitter