NVBS

De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en tram-belangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal maandelijks interessante presentaties door boeiende sprekers.

Elke maand verschijnt het fraai geïllustreerde blad ‘Op de Rails’ en op de website staat actuele informatie over de activiteiten van de vereniging. Regelmatig worden excursies en buitenlandse reizen georganiseerd, en de afdeling Jongeren onderneemt speciale activiteiten voor jonge spoorliefhebbers.

De NVBS Winkel heeft een groot en actueel assortiment boeken en dvd’s over railverkeer, waaronder een unieke tweedehandsafdeling. Wie boeken en documentatie zoekt, kan terecht bij de NVBS Bibliotheek en de enorme collecties foto’s en documenten waarin heden en verleden van het spoor in Nederland worden beschreven.

De winkel, de bibliotheek en de documentatiecentra zijn gevestigd in “NVBS Centraal”, een gezellige ontmoetingsplaats voor spoor-hobbyisten in het stationsgebouw van Amersfoort, met uitzicht op het spoor. Je bent van harte welkom!

Website
Er zijn zoveel mensen met unieke kennis, we brengen deze graag samen
Marius Hekker, Voorzitter