NVAC | Noise, vibration & air consultant

Bewustwording van geluid en trillingen voor omgevingshinder, onderhoud en duurzaamheid. Te veel trillingen resulteert in meer onderhoud, meer overlast, onveiligheid, minder comfort en meer onnodige kosten en dus minder geluid en trilling geeft minder onderhoud, meer veiligheid en minder kosten.

Specialistisch zelfstandig consultant op het gebied van de milieuaspecten geluid en trilling van trams, metro, light-rail en heavy-rail. Voorheen senior consultant en algemeen directeur van ingenieurs- en adviesbureau DGMR.

Ervaring met analyse en maatregelen bij bijzondere situaties, zoals geluid en trillingen in een woon- of werkomgeving of voor laboratoria met zeer gevoelige apparatuur, booggeluid en effect door smering en spoorstaafdemping, hinder of overlast  op de arbeidsplaats. Meegewerkt aan het opzetten van monitoringssystemen op voor onderhoud en assetmanagement van voertuigen en van infrastructuur.

Ervaring met heel veel heavy railprojecten en met zeer veel metro en light-railprojecten. Ook ervaring met trillingen van (spoor-)tunnels en spoorsystemen op havenkranen.

Hans J.A. van Leeuwen

 

 

 

Bewustwording creëren van geluid en trillingen voor omgevingshinder, onderhoud en duurzaamheid
Hans J.A. van Leeuwen, noise, vibration & air consultant