NS Groep

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. We bevorderen het gebruik van het openbaar vervoer en houden Nederland mobiel.

De oudste voorganger van NS, de HIJSM, werd in 1837 opgericht. Sindsdien draagt NS bij aan de mobiliteit en vooruitgang van Nederland. Nog steeds is de maatschappelijke rol in de thuismarkt van groot belang. Onze reizigers staan in al onze activiteiten centraal en we werken voor hen aan een zo aangenaam mogelijke reis van deur tot deur.

Onze 34.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor betrouwbaar reizigersvervoer over het hoofdrailnet inclusief HSL-Zuid, comfortabele treinen en bussen, levendige stations en stationsgebieden. Samen met onze ov-partners werken we continu aan de verbetering van het reizen per trein.

NS is actief in zowel reizigersvervoer als in stationsontwikkeling en -exploitatie. Met onze activiteiten in het buitenland van dochter Abellio verdienen we geld, leren we hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren en bereiden we ons voor op de mogelijke verdere liberalisering van de spoormarkt.

Website
Mijn doel is om Nederland duurzaam bereikbaar te houden voor iedereen, overal
Tijmen Voet, Directeur Netwerkontwikkeling & - Ontwerp