Movares

Movares is een advies- en ingenieursbureau dat actief is op het gebied van (rail)infrastructuur, openbaar vervoer, mobiliteit, energie, water en stedelijke ontwikkeling. Onze naam Movares staat voor beweging, onze mensen voor gedegen kennis en inzet. Wij willen hét bureau zijn van vormgevers voor een bereikbare en duurzame leefomgeving.

Ons motto: Wij verbinden. Onze kernwaarden: betrokken, duurzaam en vernieuwend. Wij zien onze medewerkers als onze partners, ruim 70% van de aandelen is in handen van onze medewerkers. Via de Movares Foundation stellen wij onze kennis en kunde ter beschikking van maatschappelijk relevante projecten.

Als Movares willen we ons blijven ontwikkelen om daardoor de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze aanpak met Innovatiestudio’s werpt z’n vruchten af: Integraal ontwerpen/BIM (procesautomatisering), Eurolocking  (treinbeveiliging), Crowd simulatie (onder andere toegepast bij de Tour de France, Utrecht), Fame (3D simulatie voor machinisten), Topologisch ontwerpen (duurzaamheid) en de Waterontspanner (waterveiligheid).

Movares werkt aan talrijke kleine en grote projecten en voert onder andere studies uit op het gebied van mobiliteit en inpassing. Enkele grote projecten zijn onder andere de OV-Terminal Utrecht, de grootste en meest complexe puzzel op bouwtechnisch, logistiek en organisatorisch gebied van de laatste 30 jaar. Project Vleuten – Geldermalsen (VleuGel) met onder meer de aanleg van twintig light-railstations en tenslotte de capaciteitsverdubbeling van de hoogspanningslijn tussen Groningen en Zwolle. Daarnaast adviseren we een breed scala aan opdrachtgevers onder andere op het gebied van system engineering, beweegbare bruggen, contracten en veiligheid.

Website
Met de andere partners in de branche komen we samen op dit inspirerende platform waar we ontmoeten, de krachten bundelen en samen de toekomst verkennen voor het spoor. Wij dragen graag ons steentje bij!
Lennie Siesling, Accountmanagement Businesslijn ProRail en Centraal