GVB

GVB is hèt ov-bedrijf van en voor Amsterdam. Dagelijks reizen zo’n 800.000 mensen met onze metro’s, trams, bussen en veren. Wij doen er alles aan om hen een zo goed mogelijke reiservaring te bezorgen: een veilige, comfortabele en snelle reis.

Samen met de gemeente en Stadsregio Amsterdam bouwen we aan een samenhangend stedelijk vervoersnetwerk. Dat doen we in een steeds drukker wordende omgeving; vorig jaar verwelkomde de hoofdstad maar liefst 18 miljoen bezoekers. Ook zijn er steeds meer grote evenementen en werkzaamheden waarbij de stad bereikbaar en in beweging moet blijven.

De drukke stad is een uitdaging. Reizigers willen zich bovendien steeds flexibeler kunnen verplaatsen. GVB zet zich als partner van Amsterdam in voor slimme mobiliteitsoplossingen en haalt vernieuwingen dichterbij in samenwerking met stakeholders en kennisinstituten. We spannen ons ook in om minder energie te gebruiken en de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te minimaliseren. We hebben duurzaamheidsafspraken gemaakt met onze opdrachtgever en verbinden ons aan het Duurzaamheidsconvenant met Gemeente Amsterdam.

Er werken 3.750 mensen met diverse achtergronden bij GVB. We horen bij de tien grootste werkgevers in Amsterdam en willen ook een steeds betere werkgever zijn: medewerkers die hun werk met plezier doen, stralen dat uit in hun dienstverlening aan reizigers, bewoners en bezoekers van Amsterdam.

Website
Het OV speelt niet alleen een cruciale rol bij het stapsgewijs herstellen van de economie, maar heeft ook een lange termijn opgave. Met de toekomstige groei moeten we vandaag al bezig zijn
Claudia Zuiderwijk, Algemeen directeur