European Sleeper

European Sleeper is een spoorwegbedrijf dat zich speciaal richt op het aanbieden van nachttreinen in Europa. De nachttrein is de juiste manier om de trein geschikter te maken om te reizen over langere afstanden (1200-1500 km). Andere manieren om dit te bereiken zijn: meer hogesnelheidslijnen, of nieuwe technologie. Deze vereisen nog veel ontwikkelingen, grote investeringen en lange realisatietijd. Meer nachttreinen kunnen sneller geĆÆmplementeerd worden en tegen lagere kosten.

European Sleeper maakt onderdeel uit van de beweging, die de nachttrein in Europa weer op de kaart heeft gezet. De drijfveer van European Sleeper is toevoegen van waarde aan de samenleving. Daarom betrekken wij de gemeenschap bij onze plannen. Doordat wij een coƶperatie zijn, kunnen zowel kleinere als ook grotere investeerders een aandeel nemen in European Sleeper.

Wij zijn lid geworden van Railforum, omdat voor de realisatie van nieuwe treinverbindingen samenwerking cruciaal is. Wij verwachten door het lidmaatschap van Railforum snel en prettig de goede contacten te leggen. Zelf zijn wij een kleine, wendbare organisatie, die toch grote plannen realiseert en bovendien in meerdere landen. Deze manier van werken, en onze internationale contacten kunnen van toegevoegde waarde zijn voor Railforum.

Website
Interessante bijeenkomsten en het ontmoeten van veel mensen die heel gedreven zijn om dingen te verbeteren vind je bij Railforum
Elmer van Buuren, Mede-oprichter/-directeur