Week of International Rail

Datum:Dinsdag 01 november 2022
Tijd:10.00 tot 16.30 uur
Locatie: Online, Diverse Meetups, Zie het programma

Deze week stond internationaal railvervoer in de picture.

Maandag was een bijeenkomst van de werkgroepen binnen de kenniskring internationaal railvervoer in het mooie gebouw (De Inktpot) van ProRail. De werkgroepen bediscussieerden de 3 thema`s concurrentie & financiering, quick wins en samenwerking & cultuur en stelden concrete acties vast die we in 2023 opleveren ter verbetering van het railvervoer.

Dinsdag organiseerden we 4 online meetups. We bespraken service & comfort voor reizigers die met Air-Rail reizen, adviezen om bagageafhandeling beter te organiseren, (on)duidelijke passagiersrechten, hoe Europa wil komen tot betere ticketing en het aantal (zakelijke) reizigers per trein wil vergroten en het STISE onderzoek binnen de Eurodelta regio.

Na deze interessante dag gingen we op woensdag verder met 4 online meetups die dit keer de volgende thema’s behandelden: het UNIFE marktonderzoek bij toeleveranciers, de pilot tussen Amsterdam en Londen, intercultureel management, Timetable Redesign en beschikbaarheid en financiering van rollend materieel.

We hoorden een mooie variëteit aan sprekers. Naast Railforum-leden waren verschillende mensen van organisaties buiten onze vereniging te gast om visies te delen; studenten, TUI, KLM, EPF, Beaconrail, Luanconsult, DNL-contact, Anders reizen coalitie, ASN Bank en UNIFE. We nodigden hierbij ook specifiek sprekers uit het buitenland uit, omdat een goede samenwerking met onze Europese partners essentieel is om tot betere verbindingen en betere benutting van de infrastructuur te komen. Daar is deze week een start mee gemaakt en dit smaakt naar meer.

De presentaties van de sprekers zijn, indien vrijgegeven, te vinden op de individuele pagina`s van de diverse Meetups. Wil je meer weten of in contact komen met een spreker? Mail dan naar onderstaand e-mailadres en we brengen je in contact.

Wil je meedoen om het internationaal railvervoer verder te ontwikkelen? Kom bij de werkgroepen en meld je aan via info@railforum.nl. Graag horen we jouw interessante ideeën voor concrete vervolgstappen.

Over het evenement

 

 

Jaarlijks staat de eerste week van november in het teken van internationaal railvervoer. Op dinsdag 1 november en woensdag 2 november zijn online events waar we elkaar inspireren tot het verbeteren van internationaal treinreizen.

Op 1 november staat klantfocus centraal. Treinen door Europa; meer, sneller, beter en gemakkelijker.

Op 2 november staat onder andere samenwerken, materieel en het Europees spoorboekje op de agenda.

Houd het programma en je mailbox in de gaten voor de laatste updates.