Webinar | Systemisch samenwerken, hoe staan we als sector opgesteld voor de toekomst?

Datum:Donderdag 17 maart 2022
Tijd:15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Online, Thuis, Voor je beeldscherm

Kijk hier de opname terug:

Bij alle thema’s binnen het Railforum programma is een goed samenspel tussen mensen de belangrijkste voorwaarde om gezamenlijke doelen te bereiken. We verwachten dat er in het systeem verbeteringen mogelijk zijn. Daarom geven we hier in 2022 extra aandacht aan met workshops over systemisch samenwerken.

Op 17 maart organiseerden Railforum en Harald Rossing het Webinar | Systemisch samenwerken, hoe staan we als sector opgesteld voor de toekomst, over de theorie van systemisch werken. Harald nam ons mee op een verdiepende reis van het systemisch werken. Wat doen mensen in een systeem en wat kan je hieraan verbeteren? In de webinar vertelde Harald over de verschillende principes en noemde enkele basispatronen die er zijn binnen het systemisch werken. Daarnaast ging hij in op de vier soorten interventies die er zijn.

In november 2021 vond een fysieke workshop plaats en is een eerste inzicht gegeven hoe de partijen in de markt staan opgesteld ten opzichten van elkaar. Harald refereerde hier tijdens de webinar meermaals aan. Op 25 maart zal in de bestuursvergadering wederom een fysieke opstelling plaatsvinden, dit wordt teruggekoppeld aan de leden van de Kenniskring Systemisch Werken.

Tijdens het Railforum Event 2022 op 9 mei organiseren we tevens twee workshops over systemisch werken, zie deze link voor meer informatie.

Ben je enthousiast geworden en wil je je ook aansluiten bij de Kenniskring Systemisch Werken of wil je meer informatie over het systemisch werken? Stuur dan een mailtje naar info@railforum.nl.

Over het evenement

De railsector met de huidige rolverdeling bestaat dit jaar 30 jaar en de ambities en kansen zijn groter dan ooit! De leden van Railforum willen de prestaties verder verbeteren en innovaties versnellen, ook om bij te dragen aan de grote maatschappelijke opgaven.

Bij alle andere thema’s binnen het Railforum programma is een goed samenspel tussen mensen de belangrijkste voorwaarde om gezamenlijke doelen te bereiken. Dit jubileumjaar is een mooi moment om eens te bekijken hoe de samenwerking tussen de verschillende partijen gaat en hoe we met elkaar staan opgesteld voor de toekomst. We verwachten dat er in het systeem verbeteringen mogelijk zijn. Daarom geven we hier in 2022 extra aandacht aan met workshops over systemisch samenwerken.

We starten deze cyclus met een webinar van Harald Rossing over de theorie van systemisch werken.

Wat is systemisch werken, wat is fenomenologisch waarnemen en hoe werkt een opstelling? Wat zijn mogelijke vormen van opstellingen? Wat waren de eerste ervaringen van een opstelling van de railsector? Ook leren we hoe we patronen kunnen zien. Tenslotte leren we welke interventies er mogelijk zijn en wat waarneembare effecten zijn in de praktijk. We oefenen kort op verschillende niveaus van kijken, per railsector, per deelsector, per organisatie, enz. De theorie komt in dit webinar aan bod, oefenen kunnen we doen in live workshops tijdens het Railforum Event op 9 mei.

Deze mensen waren erbij:

Silvan Ammeraal Procesmanager, Railforum
Alexander Bal Senior Consultant, Royal HaskoningDHV
Roland Bal Technisch Adviseur, HTM Personenvervoer NV
Michiel Blaauboer Teammanager Baan en Civiel, Sweco
Kees van der Blom Safety Officer, Strukton Rail
Sander Brinkhuis Manager Marketing &Innovatie, voestapine Track Solutions
Linda van der Eijck Directeur, SVOV BV
Oscar Gennissen
Andre Geuze Projectmanager, ProMAG Projectmanagement & Advies
Corina de Jongh Directeur, Railforum
Sander Koopman Beleidsadviseur Informatiebeleid, ProRail
Thomas Kortekaas Strategisch Adviseur Techniek, ProRail
Jacco Kroese Sr. Accountmanager, Movares
Annemarie Langeslag Instandhoudingsspecialist, ProRail
Mark Niewold Directeur Rail, Royal Haskoning DHV
Menno Olman Associé, Berenschot
Klaasjan Ooms Information Security Officer, Nederlandse Spoorwegen
Boyan Phoelich Accountmanager, VolkerRail
Adrie Pouwer Consultant assetmanagement, AssetPouwer
Harald Rossing Trainer
Petra Slichter Officemanager, Railforum
Erik Sonneveld Manager Fleet Services, Alstom
Jan Swanepoel Senior Consultant: Integratiemanagement, Arcadis
Erland Tegelberg Managing Consultant, Rail=Consult
Aletta Vink-Roozendaal Adviseur, Arcadis
Bob Vinke Business consultant sales, NS International
Doesjka Warmerdam Adviseur, NS
Jasper de Wit Risicomanager spoorwegveiligheid, NS
Nico van Zandwijk Manager Materieeldienst, VolkerRail Materieel & Logistiek bv