We ♥ Dutch Rail Design 2023 | Hoe 4 generaties in de railsector elkaar versterken

Datum:Dinsdag 14 februari 2023
Tijd:08.00 tot 10.00 uur
Locatie: Railcenter, Soesterweg 244, Amersfoort

Om 08.00 uur met railcollega`s aan het Valentijnsontbijt, georganiseerd door Jongeveranderaars, Railcenter en Railforum.

Corina de Jongh en Luuk Spanjaards lichtten uitgebreid het schema met de diverse generaties toe.  Hoe groeiden de verschillende generaties op? Wat kregen ze mee vanuit huis en met welke technologische ontwikkelingen kwamen zij vroeg (of juist laat) in aanraking?

In de eerste deelsessie werd de groep verdeeld waarbij nagenoeg iedere generatie vertegenwoordigd was. In de subgroepen bespraken we welke vooroordelen er zijn per generatie en welke rol we hier zelf in hebben. Interessant maar ook vaak grappig om de voorbeelden uit de praktijk te horen over organisaties of ‘selfies’ nemen op het moment dat andere generaties het niet verwachten. In de tweede deelsessie draaiden we de rollen om en gingen de deelnemers met alleen de eigen generatie in gesprek. Hoe wordt de eigen generatie beleefd, wat kan anders en wat accepteren we van onszelf?

Aan het einde van de bijeenkomst gaf iedere generatie een korte reflectie;

  • Babyboomers; we mogen vaker in de spiegel kijken naar welke rol we innemen t.o.v. andere generaties. Kortweg bestaan we uit twee generaties; de eerste telt af naar zijn pensioen en de tweede groep wil graag kennis & ervaringen delen met andere generaties. Laat je status los en verbindt met andere generaties!
  • Generatie X; we kunnen beter luisteren naar andere generaties. Geef de volgende generaties de ruimte om te ontdekken en zelf te struikelen. Wees een leermeester maar ga niet moederen. Blijf ten slotte weg van obstakels zoals concurrentiebedingen.
  • Generatie Y en Z; het gaat best goed. Het helpt als je in een team meerdere generaties hebt. Communiceer goed met elkaar, doe geen aannames, maar spreek je vraag en verwachting uit. We zien wel een verschil tussen de ‘oudere’ en ‘jongere’ binnen generatie Y. Generatie Z was slechts met één iemand vertegenwoordigd.

We hebben een spiegel voorgehouden en actief nagedacht over verschillen en overeenkomsten tot generaties. Generaties zorgen met elkaar voor een mooie (werk) balans! Dat start met actief luisteren en oprechte interesse, dat gaat niet vanzelf en vraagt inzet en commitment van alle generaties.

Tot slotte hebben we gezamenlijk besloten dat het leuk is om een vervolg te geven aan dit onderwerp. We zullen dit oppakken en zullen hier rond de zomer een nieuwe activiteit voor organiseren. Dank aan alle deelnemers voor hun actieve bijdrage. Happy valentine!

Over het evenement

Jaarlijks brengen Jonge Veranderaars, Railcenter en Railforum rond Valentijnsdag een positieve, passievolle ode aan het spoorvervoer.
Deze keer staat de samenwerking van 4 generaties in de railsector centraal.
In de railsector werken zowel babyboomers (1946-1960), generatie X (1960-1980), generatie Y (1980-2000) als generatie Z (2000-2014) vol passie aan beter openbaar en spoorvervoer. Elke generatie heeft typische kenmerken en eigen krachten en zwakten. Om samen impact te kunnen maken in de wereld van ov is inzicht in deze kenmerken, krachten en zwakten essentieel.

Wil jij ook de samenwerking met andere generaties optimaliseren?

Kom dan (liefst samen met een collega uit een andere generatie) op dinsdagochtend 14 februari met ons ontbijten en krijg inzicht in de 4 generaties met de verschillende krachten en behoeften. Zo kun je beter samenwerken, waarbij iedereen zichzelf krachtig stuurt. Dit vraagt om een open houding en de bereidheid om van elkaar te leren. Dan ken je elkaars talenten en weet je deze effectiever in te zetten voor beter openbaar en spoorvervoer.

Foto: Michiel Ton

Programma:

08.00uInloop met ontbijt
08.15uWelkom en introductie op generaties door Luuk Spanjaards | Jonge Veranderaars
en Corina de Jongh | Railforum
08.30uDeelsessies met mix van generaties
08.55uWissel met speeddates
09.10uDeelsessies met eigen generatie
09.35uPlenair terugkoppelen
10.00uEinde

 

Deze mensen waren erbij:

Joris Aarts Data Manager, SVOV
Silvan Ammeraal Procesmanager, Railforum
Arjan Bennik ProjectManager - Coördinator Engineering - Specialist Civiele Constructies, Royal HaskoningDHV
Peter Boom Director Rail Asset Management and Digitisation, Royal Haskoning DHV
Ingrid Cozijnsen Financieel adm. medewerker, Railforum
Linda van der Eijck Directeur, SVOV BV
Frans Harthoorn Contractmanager, ASSETRail
Melanie Hausel Trainee, RHDHV
Arnoud de Jong Adviseur Rail, Royal HaskoningDHV
Corina de Jongh Directeur, Railforum
Lionèl Kaptein Logistiek Adviseur Goederen, ProRail
Martine Kraaij Teammanager, Qbuzz
Gabby van Meer Transitie Duurzaamheid, Vervoerregio Amsterdam
Jeroen Mooij Directeur, Stichting Holland Spoor - MooijSPOOR
Michel van den Munckhof Algemeen directeur, BAM Infra Rail bv
Danyae Postema Communicatieadviseur, SVOV
Alwin Pot Vakspecialist Logistieke Ontwikkeling, ProRail
Sabine van Rijn Project Organisator, Swietelsky Rail Benelux
Lennie Siesling Accountmanager, Movares
Thijs Siethof Maintenance Engineer, Asset Rail
Petra Slichter Officemanager, Railforum
Willem Sonneveldt Senior Adviseur IA, Movares
Luuk Spanjaards Consultant Mobiliteit, Supply Value
Stan van Vanhees Finance Trainee, ProRail
Barbara Wernars Manager Operations, Qbuzz
Hans Westerink Corridormanager Infraontwikkeling, ProRail
Dominick van Zeijl Lead Engineer, VRS Railway Industry