Meetup | Gevolgen van het coronavirus voor stads- en streekvervoer bij provincies

Datum:Donderdag 14 mei 2020
Tijd:15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Thuis, voor je beeldscherm

Donderdag 14 mei vond de eerste (online) Railforum Meetup plaats. Met succes! Jonge Veranderaar Sebastiaan van der Vliet vertelde over gevolgen van stads- en streekvervoer voor provincies. We hielden het aantal deelnemers beperkt, zodat er ook op afstand van elkaar nog een waardevol gesprek kon ontstaan. En dat gebeurde. Na afloop was er nog ruimte om na te kletsen. Elkaar live ontmoeten is natuurlijk wat we bij Railforum het liefste willen, maar voor nu blijken deze Meetups een mooi alternatief.

Over Railforum Meetups

Leden van Railforum en Jonge Veranderaars willen, ook in deze tijd, met elkaar in verbinding blijven. Daarom organiseren we de komende weken iedere donderdag een ‘Railforum Meetup’: een online sessie van maximaal een uur. Een lid van Railforum of Jonge Veranderaars vertelt kort over zijn of haar werkzaamheden in coronatijd. Wat zijn de grote uitdagingen en welke kansen ziet hij of zij voor de toekomst?

In deze Meetup deelde Sebastiaan van der Vliet zijn ervaringen. Sebastiaan is, naast JV bestuurslid, senior beleidsadviseur ov en luchtvaart bij de provincie Zuid-Holland. Het onderwerp van deze sessie was daarom: Wat zijn de korte en lange termijn gevolgen van het coronavirus voor stads- en streekvervoer bij provincies? Natuurlijk was er ook ruimte voor een goed gesprek, vragen en suggesties.

Deze mensen waren erbij:

Hendrik Bouwknegt Adviseur OV Goudappel Coffeng, Goudappel Coffeng
Jeroen Brandse Sr Business Consultant, ADSE
Gerbrand van den Eeckhout Ontwikkelmanager, Arriva
Hans Ende Bestuurder, Reizigersvereniging ROVER
Jan Willem Fortuin Voorzitter Zuidvleugel, Rover
Niek van de Koppel Assetmanager Infrastructuur & Vastgoed, HTM Personenvervoer NV
Erik Rhebergen Planontwikkelaar, ProRail
Sebastiaan van der Vliet Senior Beleidsadviseur, Provincie Zuid-Holland
Ellen van der Werff Adviseur openbaar vervoer, Goudappel Coffeng
Sebastiaan van der Vliet, senior beleidsadviseur ov en luchtvaart, provincie Zuid-Holland