Terugblik op het Railforum Event 2022

Op 9 mei 2022 was het zover, het Railforum Event vond plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Meer dan 200 leden kwamen samen, deden inspiratie op tijdens de kennissessies en de innovatiemarkt en wisselden kennis uit. Railforum-voorzitter Jeannette Baljeu blikt terug op het Railforum Event en bespreekt hoe zij vindt dat Railforum de komende jaren moet doorpakken.

Hoe kijk je terug op het Railforum Event?

“Wat was het weer heerlijk om elkaar live te zien. En dat tijdens ons jaarlijkse event waarin we zo´n mooi aanbod hadden in de Fokker Terminal in Den Haag. Veel enthousiasme van de leden en iedereen deed volop mee, zo bleek uit de volle inschrijvingen bij de workshoprondes.”

Wat vond je de sterkste elementen van het Railforum Event, wat blijft je bij?

“Het bleek maar weer eens dat elkaar live ontmoeten onze kracht van Railforum is. De verbinding kunnen maken via de gesprekken, elkaar even aan kunnen spreken waar je mee bezig bent. Ook waren er nieuwe ontwikkelingen in de markt te zien en te horen. Dat is onze kracht en dat komt op onze events het sterkst naar voren.”

Wat kun je zeggen over de opkomst van de leden en relaties op het event?

“Er was een enorme opkomst en dat was mooi. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast mensen weer meewerkten aan de workshops. Dank aan iedereen die een bijdrage leverde, bijvoorbeeld ook met de innovatiemarkt. Hier lieten we de staatssecretaris Vivianne Heijnen in korte tijd veel zien.”

Fotograaf: Michiel Ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat denk je dat beter kan in de railsector en hoe vind je dat we bij Railforum moeten werken aan The Future of Rail?

“Het verbeterpunt in de sector blijft natuurlijk samenwerken, de verbinding tussen overheden en markt. Het is een primaire taak van Railforum om dat te blijven faciliteren. Nu en in de toekomst. Alleen samen kunnen we bouwen aan vertrouwen en innovaties toepassen, want dat kan zeker beter.”

Welke onderwerpen wil je dat de komende jaren het hoogst op de agenda van Railforum staan?

“Het hoogst is altijd moeilijk, want meestal spelen er meer zaken tegelijk. Maar post-corona is het echt van belang dat overheden en de markt samen het ov-systeem in standhouden voor de toekomst. Dat vraagt inspanning van beide kanten.”

Foto: Provincie Zuid-Holland