Train2EU

Train2EU is een organisatie van (jonge) professionals in- en rondom de spoorsector: spoorwegmaatschappijen, infrabeheerders, reizigersverenigingen, serviceproviders, adviesbureaus, milieuorganisaties, reisbureaus, IT-dienstverleners, enzovoort. In het kort zijn wij degenen die de komende decennia het Europese spoorsysteem willen gebruiken en vormgeven.

Train2EU houdt van reizen door Europa per trein. Sommigen noemen ons spoornerds. Dat is een treffende beschrijving van wat er mis is met grensoverschrijdend personenvervoer per spoor in Europa. Om er effectief gebruik van te maken, moet je een toegewijde enthousiasteling zijn.

Train2EU wil dit verbeteren: wij vormen een netwerk van alle mogelijke stakeholders rondom spoor: reizigers, politiek en bestuur, de spoorsector, en de dienstverleners daaromheen. Wij verbinden deze partijen en verleggen de discussie naar waar het ├ęcht om gaat: betere dienstverlening aan de reiziger en het verbeteren van de vindbaarheid en boekbaarheid van treindiensten, waardoor de vraag naar treinreizen toeneemt, het marktaandeel van de trein kan groeien, en meer draagvlak ontstaat voor verdere verbeteringen. Wij bieden een kennisplatform en voeden dit ook door onderzoek naar de potentie van internationaal personenvervoer per spoor.

Train2EU komt graag met u in contact. Bezoek onze website www.train2eu.org, mail ons, of volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Website
Railforum betekent voor Train2EU: in contact komen met alle mogelijke partijen in de Nederlandse spoorsector en samen werken aan verbetering voor de internationale treinreiziger
Elmer van Buuren