Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Group is een luchthavenonderneming met een belangrijke maatschappelijke opdracht. De luchthavens van de groep, en met name Amsterdam Airport Schiphol, creëren waarde voor de samenleving en de economie. Onze missie is Connecting the Netherlands: Nederland optimaal te verbinden met de rest van de wereld. Zo leveren we een bijdrage aan de welvaart en het welzijn – in Nederland en ook daarbuiten. We noemen dit Connecting to compete en to complete.

De ambitie van Schiphol Group is om de luchthaven Schiphol te blijven ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners.

De kern van de kracht van de Mainport Schiphol is het netwerk van bestemmingen. Dankzij dit netwerk staat Nederland in direct contact met de belangrijkste economische centra van de wereld en kunnen Nederlandse ondernemers wereldwijd zakendoen. Andersom versterkt het netwerk de concurrentiekracht van de eigen regio, die hierdoor een aantrekkelijke vestigingsplaats wordt voor internationale bedrijven.

In 2015 had Schiphol ruim 58,2 miljoen passagiers, en werd 1,6 miljoen ton vracht vervoerd. Vanaf Schiphol worden 322 directe bestemmingen aangevlogen, in 95 landen met 109 luchtvaartmaatschappijen. In 2016 zal het aantal passagiers ruim 63 miljoen bedragen. Schiphol biedt directe werkgelegenheid aan zo’n 65.000 mensen.

In Nederland is Schiphol eigenaar en exploitant van Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport, wat ontwikkeld wordt tot leisure airport. Schiphol Group heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.

Website
Railforum kijkt verder in de tijd en over grenzen heen
Pieter-Jan de Bruin, Manager Airport Planning