RITTER Starkstromtechnik

Ritter Starkstromtechnik is een leverancier van laag- en middenspanningsschakelinstallaties. Deze schakelinstallaties zijn luchtgeïsoleerd met een zo beperkt mogelijk gebruik van kunststoffen en desondanks zo compact mogelijk. De belasting voor het milieu is daardoor beperkt en het aandeel materiaal dat aan het eind van de levensduur gerecycled kan worden zo hoog mogelijk.

Daarnaast is Ritter Starkstromtechnik een onafhankelijke serviceprovider op het gebied van beveiligingsrelais en stationsautomatisering. Wij kunnen producten van bekende leverancier, zoals Siemens, ABB en Sprecher Automation volledig parametreren, testen en in bedrijfstellen. Tot de klantkring behoren de elektriciteitsbedrijven en industriële bedrijven die zelf hun eigen elektriciteitsnet beheren. Daartoe behoren ook de railinfra bedrijven. Speciaal voor toepassing in de rail heeft Ritter Starkstromtechnik ook schakelaars in het portfolio die gelijkspanning kunnen schakelen.

Binnen het concern zijn tevens bedrijven actief op het gebied van het ontwikkelen en bouwen van innovatieve elektronica producten. Voor de toepassing in Smart Grids zijn diverse communicatiemodules beschikbaar.

Vanuit het kantoor in Nootdorp, nabij Den Haag, wordt de markt in de Benelux bediend.

Website
Middels dit platform kom ik in contact met klanten en partners, daarnaast wordt er een goed beeld van de actualiteit in de railwereld getoond
Robert van Wissen, Consultant