Eneco Zakelijk

Alle elektrische treinen in Nederland rijden op nieuwe groene stroom. NS heeft hiertoe namens de vervoerders op het spoor verenigd in VIVENS het contract voor de jaren 2015 t/m 2024 gegund aan Eneco. Vanaf 2017 rijdt NS voor 100% op groene stroom en is er voor reizigers de mogelijkheid om echt groen te reizen. Dagelijks worden 1,2 miljoen reizen gemaakt per trein.

Eneco investeert volop in de duurzame opwek van energie, onder andere door fors in te zetten op windenergie. Deze samenwerking met de spoorsector is een voorbeeld hoe serieuze vergroening van hele bedrijfstakken tot de mogelijkheden behoort. De helft van de groene stroom is HollandseWind, groene stroom uit Hollandse windparken. De andere helft komt uit nieuwe windparken in omringende landen.

In de visie van Eneco beschikt iedereen in de nabije toekomst over duurzame energie. Energie die u in uw eigen omgeving opwekt, gebruikt, verkoopt of deelt met anderen. We hebben maar één aarde en die mogen we niet méér belasten dan strikt noodzakelijk. Bovendien, zelf duurzame energie opwekken maakt onafhankelijk en kan op termijn veel geld besparen. Daarom zoekt Eneco samen met u naar energieoplossingen waarbij u zelf controle houdt over uw energievoorziening en kosten.

Website
Mooi platform voor duurzame innovaties
- Michel Kerkhof, Manager Strategic Partnering