CAF Netherlands

Construcciones Y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) bestaat sinds 1860, en de hoofdvestiging bevindt zich nog steeds in de plaats Beasain in Spaans Baskenland. De oprichting is nauw verbonden met de vroegere winning van ijzererts in deze regio. Erts werd via spoorwegen naar lokale havens getransporteerd en CAF legde zich toe op de bouw en onderhoud van ertswagons.

CAF is nu een mondiaal opererende producent van alle typen spoorwegmaterieel, van trams tot en met locomotieven en hogesnelheidstreinen. Dit materieel wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Standaard productplatforms kenmerken zich door hoge mate van flexibiliteit, waardoor specifieke wensen vaak relatief gemakkelijk kunnen worden gerealiseerd.

CAF doet méér dan alleen levering van spoorwegmaterieel. Veelal via dochterondernemingen biedt CAF een reeks ondersteunende producten en diensten aan bijvoorbeeld: onderhoudsmanagement en -engineering, documentatie, training en opleiding, rij-simulatoren.

Bij de bouw van compleet nieuwe railsystemen levert CAF een belangrijke bedrage door de realisatie van bijvoorbeeld de volledige transportengineering, systeemintegratie, verkeersleiding, SCADA systemen, communicatie, energievoorziening, en beveiliging inclusief ETCS

Technische innovaties zijn er vooral op gericht om transportsystemen nog duurzamer te maken. Een voorbeeld hiervan is te vinden in het Taiwanese Kaoshiung, waar de nieuwe tram gebruik maakt van CAF’s Freedrive, een systeem wat de bovenleiding overbodig maakt én energie bespaart.

Website
Railforum biedt platform voor delen materieelkennnis
- Arjan de Hek, Area Manager