Spoorontbijt | Nederland in beweging

Datum:Donderdag 28 maart 2019
Tijd:08.30 tot 10.00 uur
Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein, Utrecht

Als een trein niet in beweging komt, dan komt hij nooit op z’n eindbestemming. Als jij niet in beweging komt, zullen jouw dromen en ambities ook nooit werkelijkheid worden. En wie heeft er nu geen ambities?

Ook onze overheid en wij als samenleving hebben ambities. Denk hierbij aan CO2-neutraal transport en een optimale mobiliteit. Om dit te bereiken moet er wel wat veranderen. Om te beginnen een modal shift van weg naar spoor om Nederland op een duurzame wijze in beweging te houden.

Om deze ambitie te onderstrepen, hebben ProRail, Rail Cargo en Railforum op donderdag 28 maart tijdens RailTech Europe het Spoorontbijt georganiseerd met als thema “Nederland in beweging”. Dit thema is tijdens het ontbijt niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk aan bod gekomen.

Ook hebben we een inspirerende en vooral ook energieke presentatie van het Vattenfall Solar Team van de TU Delft gekregen. Van de afgelopen 8 deelnames, zijn zij zes keer wereldkampioen geworden en twee keer tweede. Het team heeft dan ook maar één ambitie: altijd de wereldbeker mee naar Delft nemen. Het Vattenfall Solar Team levert het beste bewijs dat geheel CO2-neutraal transport mogelijk is en zij willen hun ideeën graag met je delen.

 

Programma:

[table “67” not found /]