Ambities van de Jonge Veranderaars

Christiaan Sijmons (Stevin) begon in juli als voorzitter van de Jonge Veranderaars. Een belangrijke rol, young professionals kijken tenslotte met een frisse blik naar de ov-sector en we hebben ze hard nodig nu de beroepsbevolking steeds meer vergrijst.

Wat zijn je ambities als JV-voorzitter?

“Met JV wil ik ruimte creëren voor de nieuwe generatie. De Jonge Veranderaars staan, zoals de naam doet vermoeden, voor verandering. Het management van veel bedrijven uit de OV-sector bestaat uit de gevestigde orde, die vaker uitgedaagd en geprikkeld mag worden. JV wordt een plek waar iedereen vrijuit kan spreken, goede ideeën een podium krijgen en waar we onze leden helpen om hun ideeën te verwezenlijken. Daarnaast moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn om andere young professionals te ontmoeten en samen te brainstormen, daarom organiseren we regelmatig een borrel in café Het Gegeven Paard in Utrecht.“

 Welke veranderingen wil jij teweegbrengen bij JV?

Als ik over een jaar terugkijk, wil ik kunnen zeggen dat wij een concrete bijdrage hebben geleverd aan het imago van de sector. Werken in onze sector, en met name in het spoor, wordt vaak gezien als onaantrekkelijk. Als jongeren van de sector weten wij hoe het is om er te werken. Deze kennis wil ik inzetten om ook het andere geluid te laten horen. Naar mijn mening is werken in de spoorsector juist erg leerzaam en dynamisch en je kan alle kanten op bij diverse bedrijven.”

 Welke JV-activiteiten kunnen we dit jaar niet missen en waar kijk jij het meest naar uit?

Op korte termijn organiseren we een studiereis naar Brussel. Die mag je natuurlijk niet missen! Via onze website zijn de laatste plekken te reserveren. Daarnaast kijk ik erg uit naar de Summer Challenge die we volgend jaar zomer weer willen organiseren. Zelf heb ik hem nog nooit meegemaakt. De verhalen van voorgaande jaren maken mij enthousiast.