Jonge Veranderaars

Hét netwerk voor jong professionals in de spoor- en ov-sector.

Zo’n 550 jong professionals verbinden zich als Jonge Veranderaars. Zij hebben een frisse blik op actuele onderwerpen en maken deze op verschillende wijze kenbaar bij de gevestigde orde. Daarnaast organiseren zij bijeenkomsten, studiereizen en excursies om een zo breed mogelijk beeld van de sector te krijgen. Op deze manier vergaren Jonge Veranderaars kennis en inzicht voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Door je als jong professional te verbinden aan Jonge Veranderaars verbreed je je netwerk met andere jong professionals. Hiervoor organiseren we netwerkborrels en in samenwerking met andere jongverenigingen de Spoorpubquiz en het Spoordiner. Ook kom je via JV makkelijker in contact met ‘de beslissers’ uit de sector. Je doet ontzettend veel kennis over de gehele breedte van de sector op door de studiereizen en excursies. JV’ers grijpen de mogelijkheid om zich breder dan vanuit hun functie in te zetten voor beter ov.

In 2017 organiseert JV samen met haar leden een aantal grote events:

SummerChallenge (1 juni-13 juli): In interdisciplinaire teams werken de teams aan verschillende vraagstukken. Tijdens zes bijeenkomsten krijgen de deelnemers trainingen in te nemen innovatiestappen waarna ze met deze kennis aan de slag gaan voor hun vraagstuk.

Het thema van de SummerChallenge is Mobility as a Service (MaaS), samen verantwoordelijk voor een aangename reis.

18 april komen innovatie-experts van de deelnemende bedrijven samen om de tien vraagstukken op te stellen. 13 juli is de eindconferentie waarbij alle ideeën worden gepresenteerd. Het winnende team wint een startbudget en krijgt opvolging van hun idee binnen JV en Railforum, bijvoorbeeld door het opstarten van een werkgroep.

Back-on-Track (september): Een congres voor Jong Professionals waar na een aantal inspirerende presentaties teams worden gevormd. Deze teams gaan aan de slag met het opzetten van een stappenplan. Wat moet er gebeuren om bestaande concepten sneller in te kunnen voeren. De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Automatisch rijdende voertuigen – In Zwitserland wordt er gepilot, wanneer gebeurt het in Nederland?
  • Integratie sprinter en metro – Diverse toekomstvisies bepleiten dit. Hoe gaan we dit realiseren?
  • ‘Rekeningrijden’ – Dit wordt al jaren in verkiezingsprogramma’s genoemd. Wat ontbreekt er nog in deze politieke ambitie?
  • Massale adaptatie deelauto – Car2go, Abel, enz. bestaan nu alleen in Amsterdam. Wat is nodig om deze deelsystemen op grote schaal in te voeren?
  • Zelfrijdende auto’s op geasfalteerde spoorbaan – Hoe realiseer je een dergelijk out of the box-idee?

Innovatiecongres (1 november): Wil jij ook dat innovaties sneller gaan? Zie jij in dat de kosten van het railvervoer omlaag kunnen en we veel meer klanten beter kunnen bedienen? Krijg jij energie van innovaties in het railvervoer, zowel van mensen als goederen? Op 1 november laten we experts aan het woord, pitchen vier waaghalzen hun innovatieve idee en is er tijd voor het leggen van nieuwe contacten om samen deze innovaties te versnellen.

> Meer info over Jonge Veranderaars?